Således har jag hört …

Meditation kl 18.00 på Ånäsvägen 21.

Dags att sätta sig ner på allvar. Vårens meditationer är nu igång. Vik varje söndagkväll åt stillhet och meditation tillsammans med oss. Alla är välkomna, nya som erfarna. Efter meditationen kommer vi under terminen prata om de skrifter som vi baserar vår praktik på. Vi har nu läst färdigt Lankavatara sutran, och ger os nu på Diamant sutran. Den finns i många översättningar. Den vi kommer att utgå ifrån är Red Pines, men det går lika bra att ladda ner en på nätet gratis. I Ming Baos svenska översättning låter första kapitlet så här:

Således har jag hört…

vid ett tillfälle vistades Buddhan i Anathapindika’s park nära Sravasti tillsammans med ett stort sällskap bhikshus, så många som tolvhundra och femtio.

En dag, vid tiden för frukost, klädde den Världs-Ärade på sig sin mantel och, bärande sin skål, gick han till Shravasti för att tigga sin mat. Mitt i staden tiggde han från dörr till dörr, enligt reglerna. När detta var gjort, återvände han till sin tillflykt och intog sin måltid. När han var färdig lade han undan sin mantel och sin skål, tvagade sina fötter, gjorde i ordning sin plats och satte sig ned.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *